Netflix buigt voor censuur en haalt onaangepaste films offline

Netflix buigt voor censuur en haalt onaangepaste films offline

Dit lijkt in te gaan tegen de eigenlijk regels van de streamingdienst.

Netflix heeft ten opzichte van de grote Hollywoodstudio's enkele eigen regels. Zo is er vanuit het hoofdkantoor veel minder controle over de originele Netflix-films en -series. Naar nu lijkt Netflix toch af te wijken van de gekozen richting.

Volgens The Hindu zette Netflix de ongecensureerde versies van Indiase films online, tot nu. Alle ongecensureerde versies van de films zouden wereldwijd van de streamingdienst zijn verwijderd. Dit zou blijken uit meerdere recensies van Indiase films.

Gecensureerd
Netflix is ook in India beschikbaar en volgens The Hindu was de streamingdienst de enige aanbieder die films ongecensureerd vertoonde. Films worden in India bekeken en aangepast door het overheidsorgaan Central Board of Film Certification.

Er zouden veel politieke verwijzingen uit de films verwijderd worden, zeker degene die gaan over het verdelen van de politieke macht. Zo werd de film Bheed, die zich afspeelt tijdens de pandemie, flink aangepast.

Netflix
Netflix besloot om de aangepaste versie van Bheed wereldwijd online te zetten, in plaats van de versie die werd opgeleverd door de makers. Nu wordt dat toegepast op alle films uit India. Dit zou ingaan tegen het beleid van Netflix, meent The Hindu.


Ook films als Leo, niet verwarren met de huidige animatiefilm met Adam Sandler, en OMG 2 zouden in de aangepaste versie beschikbaar zijn op Netflix. Hiermee volgt Netflix het voorbeeld van diensten die dit beleid al jaren hanteren.

Artikel The Hindu
In het artikel van The Hindu wordt er dieper op de situatie ingegaan, mocht je interesse hebben om er meer over te weten.

NieuwsFilm

meest populair