Ontvangst 'Rebel Moon' op Rotten Tomatoes: met de grond gelijk gemaakt

Ontvangst 'Rebel Moon' op Rotten Tomatoes: met de grond gelijk gemaakt

De grote scifi-film Rebel Moon van Zack Snyder kan de nodige recensenten niet bekoren.

De afgelopen dagen verschenen er al een aantal berichten over de eerste online reacties op Rebel Moon - Part One: A Child of Fire van 300 en Justice League-regisseur Zack Snyder. Nu staan de eerste recensies op Rotten Tomatoes.

En die vallen (zwaar) tegen. Het eerste deel in een tweeluik staat er namelijk niet goed voor op de Tomatometer. Op het moment van schrijven noteert deze slechts 24 procent na 41 recensies, en dat is een slecht voorteken voor het definitieve percentage.

Ongeïnspireerd
Van de zogenaamde Top Critics op Rotten Tomatoes is niemand positief. Zo schrijft William Bibbiani van TheWrap: "Een enorm dure en ongeïnspireerde Star Wars-imitatie met een aantal spannende actiescènes en een aantal werkelijk afzichtelijke momenten die het geheel bederven."

"Rebel Moon lijkt vaak meer op een geanimeerde pitch voor een film, dan op een echte film met menselijke personages, urgente drama, daadwerkelijke emotie, enzovoort," aldus Simon Abrams van RogerEbert.com.

Puinhoop
"Het is een film die bestaat uit enkele van de ergste impulsen van de Justice League Snyder Cut-filmmaker: een puinhoop van beelden, waarvan sommige proberen te choqueren, grotendeels verzameld rond het idee van wat er goed uit zou kunnen zien in een trailer," schrijft Clarisse Loughrey van Independent in haar recensie met één ster.


Net als bij de recente Netflix-film Leave the World Behind kan er een verschil zitten tussen de ontvangst van de critici en het publiek, al waren bij die film de meeste critici juist erg positief. Vanaf 22 december zien we ook hoe de Audience Score en de IMDb-score uitpakken.

NieuwsFilm

meest populair