Het tragische verhaal van Hollywoodster Matthew Broderick die twee onbekende mensen doodde

Het tragische verhaal van Hollywoodster Matthew Broderick die twee onbekende mensen doodde

De acteur reed twee vrouwen dood tijdens een tragisch ongeluk.

Misschien komt de naam Matthew Broderick wel bekend voor. De acteur, o.a. bekend van Ferris Bueller's Day Off, was eerder dit jaar weer te zien in de serie Painkiller en de film No Hard Feelings. Hij kent echter ook een behoorlijk tragisch verhaal.

In 1987 ging de acteur op vakantie met actrice Jennifer Grey in Noord Ierland, waar hij een auto had gehuurd. De twee hadden elkaar leren kennen tijdens de opnames van Ferris Bueller's Day Off en wilden samen van een vakantie genieten, maar dit werd een nachtmerrie.

Ongeluk
De acteur ging buiten zijn baan en knalde vol tegen een andere auto, waar de 63-jarige Margaret Doherty en haar 28-jarige dochter, Anne Gallagher, inzaten. Beide vrouwen waren op slag dood. Broderick zelf had meerdere gebroken en gekneusde botten en liep eveneens een hersenschudding en een ingeklapte long op.

Grey had juist weer een gigantische whiplash opgelopen, die zo serieus was dat zij geopereerd moest worden, anders zou ze geparalyseerd kunnen raken. Toen Broderick wakker werd in het ziekenhuis kon hij zich niks meer herinneren.

Gevolgen
De acteur zou 5 jaar achter slot en grendel kunnen verdwijnen, maar uiteindelijk viel zijn straf behoorlijk mee en hoefde hij maar 175 dollar te betalen. Martin Doherty, die dus zijn zus en moeder verloor, heeft het de acteur vergeven.



Zo zei Doherty: "Ik weet dat hij mijn moeder en zus niet met opzet heeft vermoord. Toen het net was gebeurd was ik woedend, maar ik heb hem sindsdien vergeven. Ik heb geen kwade gevoelens meer". Broderick zegt dat hij nog steeds moeite heeft met dit tragische ongeluk.

NieuwsFilm

meest populair