Na 'Drive-Away Dolls' nóg een solofilm van Ethan Coen op komst

Na 'Drive-Away Dolls' nóg een solofilm van Ethan Coen op komst

De productie van de tweede in de geplande trilogie van B-films van Ethan Coen begint in maart 2024 en heet 'Honey Don't'. Het plot wordt momenteel geheim gehouden.

Dat Ethan Coen zijn eerste film zonder zijn broer Joel maakt wisten we al een tijdje (klik hier voor het artikel. Nu blijkt er nog een tweede film op de planning te staan, genaamd Honey Don't.

Beide films zijn opzettelijk gemaakt als een soort 'B-films' (film met relatief klein budget en relatief nieuwe of onbekende acteurs) en het plan is om na Honey Don't nog een derde film in deze reeks te maken. Coen schrijft de drie films samen met zijn vaste monteur en partner Tricia Cooke.

Cooke en Coen
Cooke zei er onlangs dit over: 'De afgelopen twintig jaar hebben wij deze lesbische B-filmtrilogie geschreven. Niet echt een trilogie, maar het idee was om drie vreemde B-films te schrijven waarvan ik altijd dacht dat ze gewoon in de la zouden blijven liggen en waar onze kinderen op een dag als ze oud waren naar zouden kijken en een beetje zouden lachen. En nu hebben we er één gemaakt.

Coen voegde daar nog aan toe: 'En we hebben er nog één geschreven. Het probleem met het schrijven van twee is dat je verplicht bent een derde te doen, omdat niemand er twee doet. Je moet een trilogie maken. Ik ken niet eens het woord voor twee dat overeenkomt met een trilogie.'[i]

22-02
Op deel twee en drie van de trilogie zullen we hoogstwaarschijnlijk nog even moeten wachten; de opnames voor Honey Don't zouden in maart volgend jaar moeten starten. Daarvoor kunnen we in ieder geval binnenkort al gaan genieten van deel één: Drive-Away Dolls.


Drive-Away Dolls is vanaf 22 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair