Het lijkt erop dat 'Wonka' de decemberhit wordt, en niet de grote Aquaman-film

Het lijkt erop dat 'Wonka' de decemberhit wordt, en niet de grote Aquaman-film

Wonka beleeft een sterk debuut buiten de States en heeft kans om Aquaman 2 te verslaan.

Met een score van ruim een miljard dollar was Aquaman in 2018 een enorme box office-kraker. Het vervolg Aquaman and the Lost Kingdom had eigenlijk al in 2022 moeten verschijnen, maar werd verplaatst doordat Avatar: The Way of Water de grote concurrent was.

Nu heeft Aquaman and the Lost Kingdom de film Wonka als grootste concurrent en dat is duidelijk een kleinere film dan Avatar 2 en eigenlijk ook Aquaman 2. Toch lijkt Wonka financieel beter te gaan presteren.

Box office
Aankomend weekend verschijnt Wonka in de Noord-Amerikaanse bioscopen, maar daarbuiten is de film van Paul King al te zien. Volgens Deadline heeft Wonka al een nette $43,2 miljoen opgehaald, bij een productiebudget van $125 miljoen.

In de States wordt een premièreweekend van zo'n $40+ miljoen verwacht en dat is mogelijk al meer dan wat Aquaman and the Lost Kingdom gaat laten zien. Wonka wordt ook sterk ontvangen met een fresh 83 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en een 7,5/10 op de IMDb.

Warner Bros.
Beide films komen overigens van Warner Bros. die hiermee de december domineert. Andere grote releases zijn de animatiefilm Migration van Universal Pictures en Illumination en de musicalfilm The Color Purple, ook van Warner Bros.



NieuwsFilm

meest populair