Deze Hollywood-ster is nu een enorme spierbundel maar zag er vroeger héél anders uit

Deze Hollywood-ster is nu een enorme spierbundel maar zag er vroeger héél anders uit

Chris Pratt mag nu dan wel als een 'hunk' gelabeld worden, dit was niet altijd het geval.

De nodige acteurs veranderen behoorlijk veel voor een bepaalde rol. Sommige filmtalenten vallen gigantisch af, anderen worden juist enorm zwaar of gespierd. Chris Pratt hoort in die laatste categorie, want hij zag er vroeger heel anders uit.

Pratt is nu al jarenlang een grote naam in Hollywood. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan zijn superheldenrol in het MCU, namelijk die van Star-Lord. Hij kende zijn grote doorbraak met The Guardians of the Galaxy en weet sindsdien de ene na de andere rol te bemachtigen, maar makkelijk was het lang niet altijd voor Pratt.

Jeugd
Pratt kende geen al te makkelijke jeugd. Zijn moeder werkte in een supermarkt, zijn vader in een mijn. Op school deed Pratt het ook niet geweldig. Hij maakte de middelbare school dan ook niet af, werkte vervolgens een tijdje als stripper voordat hij werkeloos was en in een camper leefde in Maui, Hawaii.

Hier liet hij zich al eerder over uit: "Het was eigenlijk een geweldige plek om te wonen als dakloze. we dronken en rookten de hele dag en werkten een paar uur wanneer we weer wat geld nodig hadden voor gas, water en spul om mee te vissen".

Verandering
Toen de 19-jarige Pratt een baantje kreeg als ober, werd hij gespot door actrice Rae Dawn Chong. Zij gaf hem een rolletje in haar film Cursed Part 3, wat het begin was van een zeer succesvolle carrière.



Voor Moneyball moest hij afvallen, voor 10 Years weer behoorlijk bijkomen maar een jaar later weer afvallen voor Zero Dark Thirty. Zijn grootste uitdaging kwam echter in de vorm van Star-Lord. Voor de rol van de superheld moest hij enorm gespierd zijn, maar ook dat lukte hem.

Hij lijkt dan ook al een lange tijd niet meer op de te zware, dakloze Pratt van vroeger. Dat is hier duidelijk te zien.

NieuwsFilm

meest populair