Hoe deze ijzersterke Netflix Original je in één seconde in complete schok bracht

Hoe deze ijzersterke Netflix Original je in één seconde in complete schok bracht

Deze Zuid-Koreaanse film is gebaseerd op de Britse-Puerto Ricaanse film 'The Caller' uit 2011.

Netflix maakt elk jaar heel wat eigen films en soms zijn die niet even goed. Maar een film die wel de moeite waard is om te zien is de Zuid-Koreaanse film The Call. Zeker als je weet dat er heel wat zotte dingen gebeuren in de film. Let op: SPOILERS!

The Call kwam uit in 2020 tijdens de coronacrisis. Het ging normaal ook in de bioscoop te zien zijn, maar door corona kwam het onmiddellijk op Netflix terecht. Het is een psychologische thriller geregisseerd door Lee Chung-hyun en met Park Shin-hye en Jeon Jong-seo in de hoofdrollen. De film is gebaseerd op de Britse-Puerto Ricaanse film The Caller uit 2011.

Verhaal
The Call volgt twee vrouwen, Seo-yeon (Shin-hye) en Young-sook (Jong-seo), die in hetzelfde huis wonen, maar dan in een andere tijd. Young-sook leeft namelijk 20 jaar in het verleden. Via een oude telefoon in het huis hebben de twee vrouwen contact met elkaar. Terwijl ze een band opbouwen, komen ze erachter dat ze hun gedeelde kennis kunnen gebruiken om te veranderen wat voor de vrouw in het heden het verleden is.

Ze doen dit eerst om het leven van de vrouw in het heden, Seo-yeon, te verbeteren en vervolgens om haar nieuwe vriendin geen slachtoffer te laten worden van een brutale misdaad. Maar uiteindelijk krijgen ze meer dan waar ze op gerekend hadden.

Twist
The Call is een Netflix Original dat een bizar uitgangspunt neemt en er ook echt mee aan de haal gaat. Het tweede deel van de film is heel donker, wreed en ongelofelijk verwarrend. Zelfs de mensen die de originele film The Caller hebben gezien zullen verrast worden.


Het blijkt dat de vrouw in het verleden, Young-sook, geen onschuldig slachtoffer is, maar eerder een gevaarlijke psychopaat. Wanneer de vrouw in het heden, Seo-yeon, haar waarschuwt dat haar eigen moeder van plan is haar uit de weg te ruimen, draait Young-sook in plaats daarvan de rollen om en begint ze een bloederige moordpartij, die uiteindelijk het leven van Seo-yeon bedreigt.

Netflix
The Call geeft een andere draai aan zowel de Koreaanse seriemoordenaarsfilm als de tijdlus-horror van films zoals Happy Death Day. Het is een Netflix Original en dus kan je deze film met een zotte twist op Netflix bekijken.

NieuwsFilm