Robert Pattinson en Kristen Stewart werden gewaarschuwd: "duik niet met elkaar in bed"

Robert Pattinson en Kristen Stewart werden gewaarschuwd: "duik niet met elkaar in bed"

Toch kregen de twee een relatie, totdat de actrice vreemd ging met een bekende regisseur.

Robert Pattinson en Kristen Stewart werden dankzij de Twilight-franchise in een klap wereldberoemd. De twee hoofdrolspelers konden het behoorlijk goed met elkaar vinden en kregen zelfs een relatie, maar regisseuse Catherine Hardwicke was hier eigenlijk niet van gediend.

Toen de twee acteurs het eerste deel van de franchise opnamen waren ze nog behoorlijk jong. Pattinson was 21 maar Stewart pas 17. Wel moesten ze al 'pikante scènes' met elkaar opnemen, waardoor de vonken al vroeg overspatten.

Opletten
Dit viel Hardwicke ook op. Ergens was zij blij, want er was duidelijk chemie tussen de twee sterren, iets wat het verhaal ook wel goed deed, maar zij was zich er ook van bewust dat Stewart nog minderjarig was. Zij liet Pattinson dan ook weten dat hij 'op moest passen'.

Toen ze de auditie bij Hardwicke thuis kwamen doen, liet zij zich hierover uit. Zo zegt de filmmaker: "Het viel me duidelijk op dat ze elkaar mochten. Ik zei toen: 'Rob, ik weet niet of je het weet, maar in Amerika is 17 nog minderjarig'. Ze waren allebei gechoqueerd maar waren ook flink aan het blozen".

Relatie
Uiteindelijk kregen de twee toch een relatie en vormden ze ongeveer 4 jaar een stelletje. Pattinson besloot er een punt achter te zetten, toen het erop leek dat Stewart vreemd was gegaan met de Snow White and the Huntsman-regisseur Rupert Sanders.



De twee werden namelijk zoenend gefotografeerd, dat terwijl Sanders getrouwd was met het model Liberty Ross. Ook zij vond het toen wel mooi geweest en besloot de scheiding aan te vragen.

NieuwsFilm

meest populair