Sylvester Stallone miste rol in 'The Godfather': niet Italiaans genoeg?

Sylvester Stallone miste rol in 'The Godfather': niet Italiaans genoeg?

De 76-jarige Sylvester Stallone vertelt in zijn documentaire "Sly" over zijn afwijzingen in Hollywood en hoe hij later wraak nam.

Sylvester Stallone mag dan nu wel de superster zijn die hij is met films als Rocky, Rambo en The Expendables, maar dat kwam met alle werk dat hij erin stopte. In zijn documentaire Sly vertelt hij daar meer over.

De 76-jarige ster is een duizendpoot. Hij is acteur, schrijver, regisseur, producer en ondernemer. En dat moest wel, want in Hollywood stond niemand op hem te wachten. 'Sly' is dan ook vaak afgewezen.

Geen maffialid
Zo vertelde hij dat hij niet een rolletje mocht in The Godfather uit 1972, niet eens als een extra. Hij zei tegen Fox News vorig jaar: "Gangsters hebben een bepaalde aura en ik viel daar elke keer buiten."

De acteur heeft een Italiaanse vader en een moeder van Franse en Joodse afkomst. Hij vertelde: "Ik herinner me nog dat ik auditie deed voor The Godfather, als een extra, een van de 250 voor een bruiloft. Ze zeiden dat ik er niet Italiaans genoeg uitzag."

Lekker teruggepakt
In de onderstaande YouTube-video van The Jonathan Ross Show vertelde Sylvester ook: "Weet je hoe het werkt in Hollywood? Ik huurde 30 jaar later diezelfde casting director in en maakte 3 jaar lang haar leven tot een hel."



Het vreemde was dat Marlon Brando en James Caan ook in die iconische film zitten, maar nog verder van hun Italiaanse afkomst zitten dan Sylvester Stallone. 'Sly' speelde alsnog een gangster in de maffiaserie Tulsa King. Hoe? Door alles zelf in eigen hand te houden.

NieuwsFilm

meest populair