Idris Elba handelde in verboden middelen voordat hij doorbrak in Hollywood

Idris Elba handelde in verboden middelen voordat hij doorbrak in Hollywood

Idris Elba had een moeilijke overstap van Groot-Brittanië naar Amerika en moest rondkomen van allerlei baantjes voordat hij doorbrak in de filmindustrie.

Idris Elba is een respectabele acteur met rollen in Luther: The Fallen Sun, Beast, Sonic The Hedgehog 2 en Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Maar ook hij begon ergens, voordat hij een droominkomen had van zijn acteerwerk.

In een interview met Sirius XM dat in onderstaande YouTube-video te zien valt, zei hij over zijn start: "In London deed ik een opleiding aan een performance art college met dingen als plafondschilderingen maken en ballet."

Moeilijke overstap
De nu 51-jarige ster is al meer dan 20 jaar in Britse en Amerikaanse films te zien en vertelde: "Toen ik klaar was met school deed ik meteen het ene toneelstuk na het andere. Dat ging prima, maar toen ik naar Amerika ging, klapte alles in."

Hij vervolgde over zijn moeilijke overstap naar Hollywood: "Het kostte me vier jaar om daar door te breken en in die periode deed ik van alles. Ook dingen waar ik niet trots op ben, zoals het verkopen van wiet. David Chapelle kent mij daarvan."

Allerlei baantjes
Ook zei Idris Elba over zijn baantjes: "Ik was een dj, ik wisselde banden en ik was een uitsmijter bij een comedy club. Echt van alles. Ik deed The Wire en daar gingen jaren overheen, voordat dat opgepikt werd in Groot Brittannië."



NieuwsFilm

meest populair