Regisseur Ridley Scott onthult: Het lot van Lucius in 'Gladiator 2'

Regisseur Ridley Scott onthult: Het lot van Lucius in 'Gladiator 2'

Ridley Scott vertelt meer over wat we kunnen verwachten in het langverwachte vervolg op Gladiator

Regisseur Ridley Scott (Napoleon, House of Gucci) vertelt wat er gebeurd is met Lucius na de gebeurtenissen van Gladiator. Volgend jaar verschijnt er een vervolg op Gladiator waarin Russel Crowe in 2000 de hoofdrol speelde. De nieuwe film speelt zich af na het overlijden van Maximus, het personage van Crowe, en volgt een volwassen Lucius, gespeeld door Paul Mescal.

In een interview met Rotten Tomatoes vertelt Scott meer over wat er met Lucius is gebeurd sinds de gebeurtenissen van Gladiator.

Wildernis
Volgens Scott is Lucius na de dood van Maximus naar de wildernis gevlucht. Zijn moeder, Lucilla (Connie Nielsen), heeft al meer dan 12 jaar niks meer van hem gehoord en vreest dat hij dood is.

In de originele film zien we hoe Maximus, een militaire generaal, wordt verraden door Commodus, en als slaaf wordt verkocht. Als slaaf wordt hij gedwongen om te vechten als een gladiator. Uiteindelijk krijgt hij de kans om tegen Commodus te vechten in het colosseum. Hij weet zijn vijand te verslaan maar bezwijkt ook zelf aan zijn verwondingen.

Lucius
Lucius, destijds gespeeld door Spencer Treat Clark, is de zoon van Lucilla, de zus van Commodus. Connie Nielsen keert terug als Lucilla, en Spencer Treat Clark wordt vervangen door Paul Mescal.


Daarnaast zijn ook Pedro Pascal (The Last of Us), Denzel Washington (The Equalizer 3), Barry Keoghan (The Banshees of Inisherin) en Joseph Quinn (Stranger Things) in de film te zien. Denzel Washington speelt een voormalig gladiator die voor zijn vrijheid heeft gevochten en lijkt daarmee de Maximus-rol te vervullen van de nieuwe film.

Bioscoop
Gladiator 2 zal vanaf november 2024 in de bioscopen te zien zijn.

NieuwsFilm