Jim Carrey kreeg het meest betaald voor een film die je misschien alweer vergeten bent

Jim Carrey kreeg het meest betaald voor een film die je misschien alweer vergeten bent

Jim Carrey is een van de best betaalde acteurs in Hollywood en heeft zijn hoogste salaris behaald met de film "Yes Man" uit 2008.

Jim Carrey behoort tot een van de best betaalde acteurs in Hollywood. De acteur speelde in unieke films als Bruce Almighty, The Mask, Sonic en How the Grinch Stole Christmas.

De 61-jarige komiek groeide in de jaren 80 al gauw uit tot een superster. Hij was de eerste Hollywood-ster die 20 miljoen voor een film kon vragen. Toch is het verrassend dat zijn hoogste salaris behaald is met een door velen vergeten film.

Zeg maar 'ja'
Hij zei namelijk 'yes' tegen de film Yes Man uit 2008 en besloot een gokje te wagen met zijn inkomen: Hij sprak 36% over de opbrengst af in plaats van een salaris. Dat leverde hem uiteindelijk zo'n 30 miljoen Amerikaanse dollar op.

Zijn netto waarde wordt intussen op 180 miljoen Amerikaanse dollars geschat. Jim Carrey vindt zelf wel dat hij met pensioen mag. Alleen voor echt leuke scenario's wil hij nog zijn bed uit.

Lange lijst films
Na 40 jaar acteren en een lange lijst films is het vervolg op Sonic dus misschien zijn laatste werk. In de onderstaande YouTube-video van Access Hollywood vertelt Jim Carrey meer.



NieuwsFilm

meest populair