Het tragische verhaal van de 'The Goonies'-acteur die de griezel Sloth speelde

Het tragische verhaal van de 'The Goonies'-acteur die de griezel Sloth speelde

John Matuszak was een succesvolle sportman en acteur maar toch was hij zeer ongelukkig...

In 1985 kwam The Goonies uit, een film die heel wat kinderen uit de jaren tachtig en negentig als deel van hun jeugd kennen. De kans is groot dat de meeste kijkers zich de griezel Sloth nog wel herinneren, maar het levensverhaal van de acteur is behoorlijk tragisch.

Het gaat hier om acteur John Matuszak, die allesbehalve een makkelijk leven heeft gehad. Toen hij nog maar een tiener was, verloor hij niet een maar twee broers. Eentje stierf enkele maanden na de geboorte, de andere op 2-jarige leeftijd.

Lastig
Dit was allesbehalve makkelijk voor Matuszak. Op school ging het ook niet geweldig. Vanwege zijn forse postuur werd hij vaak gepest. Toch besloot hij het meeste te maken van zijn imposante fysiek en ging veel aan krachttraining doen.

Hierdoor viel Matuszak op en werd hij gevraagd voor het American Football team van zijn school. Dit bleek een groot succes te zijn. Als 'defensive lineman' speelde hij voor verschillende teams, en won hij in zowel 1976 als 1982 de Super Bowl.

Filmcarrière
Helaas moest hij ook hier een punt achter zetten omdat hij meerdere serieuze blessures had opgelopen en vanwege de pijn niet kon doorgaan. Omdat hij hier zoveel last van had, raakte Matuszak verslaafd aan pijnstillers en andere drugs.



Het lukte Matuszak om hier volledig van af te komen en kende zelfs een tamelijk succesvolle acteercarrière, waaronder dus The Goonies. Vier jaar na deze film werd hij echter dood aangetroffen als gevolg van een overdosis.

Triest
Zijn voormalige vriendin, Stephanie Cozart, liet zich erover uit: "De drugs 'hielpen' hem om om te kunnen gaan met het verliezen van zijn twee broers. Hij had enorm veel pijn. Er was nog veel trauma dat hij geen plaats had weten te geven. Dit werd hem helaas allemaal te veel..."

NieuwsFilm

meest populair