Acteerheld Nicolas Cage gaat een stuk minder films maken: "Niet meer belangrijk"

Acteerheld Nicolas Cage gaat een stuk minder films maken: "Niet meer belangrijk"

Dit jaar kwamen er wel zes films uit met de Oscar-winnende acteur.

Nicolas Cage staat bekend om veel dingen, maar zijn filmografie is misschien wel het meest indrukwekkend. De acteur verblijdde ons sinds het begin van de jaren '80 tot eind 2000 met gemiddels 2 tot 3 films per jaar.

Maar dat was slechts een opwarmertje. Toen er minder studiofilms werden aangeboden, pompte Cage er zo'n 3 tot 6 kleinere films per jaar uit, met als hoogtepunt 7 films in zowel 2018 als 2019.

Drukke Cage
Tijdens de coronapandemie zakte dit weer terug naar 'slechts' 2-3 films per jaar, maar dit jaar maakte hij het weer goed met 6 nieuwe films, waaronder het gloednieuwe Dream Scenario.

Gedurende de promotie van die laatste film, vertelde de acteur aan Entertainment Tonight dat hij het wat rustiger aan wil gaan doen in de komende jaren.

Minder Rage voor de Cage
Cage wordt in januari 60 jaar en wil het met de geboorte van zijn dochtertje van een jaar geleden een stuk rustiger aan doen. Aldus Cage:



Dus, ik word bijna 60. Ik wil graag elke week een boek lezen, ik wil meer tijd doorbrengen met mijn dochter. Ik begin me steeds meer te beseffen wat écht belangrijk is. Dus dat betekent ook minder films maken. Het hebben van een dochter is behoorlijk diepgaand. Ik vind het een fantastische ervaring."

Genoeg op stapel
Voorlopig zijn we nog niet van Cage af, want in de nabije toekomst verschijnen er nog films als de thriller Longlegs, actie-horrorfilm Arcadian en de psychologische thriller The Surfer.



NieuwsFilm

meest populair