'Dune'-regisseur en -schrijver werken stiekem aan andere epische scifi-film

'Dune'-regisseur en -schrijver werken stiekem aan andere epische scifi-film

Kan het nóg groter dan Dune? Denis Villeneuve gaat het in elk geval proberen.

Scenarist Eric Hoth heeft een behoorlijk imposante cv opgebouwd: Forrest Gump, The Insider, Ali, Munich, The Postman, The Curious Case of Benjamin Button, The Good Shepherd en meer.

Maar dat is niet alles: de laatste jaren werkte hij met twee van de meest gevierde regisseurs in Hollywood. Zo schreef hij het script van Killers of the Flower Moon voor Martin Scorsese en de scripts van de twee Dune-films samen met Denis Villeneuve.

Ambitieus project
Tijdens een recente Scipt Apart-podcast, onthulde hij dat hij naast Dune ook in het geheim een script heeft geschreven voor Villeneuve.

Roth wilde geen titel noemen, maar gaf wel aan dat het gaat over 'ruimte en tijd'. Aangezien Villeneuve binnenkort Dune: Part Two gaat promoten, krijgen we hier mogelijk wel een duidelijk antwoord op.

Rendezvous met Villeneuve
Er wordt al hard gespeculeerd dat het de verfilming betreft van Arthur C. Clarke's Rendezvous with Rame, een film waar Villeneuve al enkele jaren aan wordt gelinkt.

Het verhaal van Clarke speelt zich af in 2130 en volgt het onderzoek naar een mysterieus 50 kilometer lang ruimteschip dat door ons zonnestelsel dwaalt en wordt aangestuurd door een onbekende levensvorm.

Nieuwe scifi-klassieker?
Centraal staat een groep menselijke onderzoekers die het schip onderscheppen en proberen de mysteries die het verschuilt te ontrafelen om contact te leggen met een buitenaardse levensvorm.

Naar verwachting zal Villeneuve eerst nog een duistere politieke thriller in de tijd van Cleopatra maken.

NieuwsFilm

meest populair