Nieuwe 'Scream' op de schop: grote namen terug voor deel 7?

Nieuwe 'Scream' op de schop: grote namen terug voor deel 7?

De producent zien zich geen andere keuze nu twee hoofdrolspelers zijn vertrokken.

Ghostface moet noodgedwongen op zoek naar nieuwe slachtoffers nadat Scream 7, die in 2025 in de bios moet verschijnen, deze week een aantal van zijn hoofdrolspelers heeft verloren. Spyglass, het productiebedrijf achter de reeks, zou daarom nu een beroep willen doen op een aantal oude bekenden. Dat schrijft Variety.

Fans van de populaire Scream-films kregen deze week niet één, maar twee flink tegenvallers te verduren. Door ontwikkelingen achter de schermen moet het geschreven script voor de zevende film op de schop.

'Zussen' vertrekken
Deze week verscheen eerst het bericht dat actrice Melissa Barrera is ontslagen vanwege uitingen over het Israëlisch-Palestijns conflict op social media. Barrera vertolkt de rol van Sam, de dochter van een van eerste Ghostface-moordenaars, in de slasherreeks.

Een dag later bekend dat ook Jenna Ortega, die Sams zus Tara speelt, niet terug zal keren. Zij is het komend jaar te druk met de opnames van het tweede seizoen van haar Netflix-hit Wednesday.

Sid-ney goed
De producenten zijn hierdoor gedwongen om een heel nieuw plan te bedenken voor Scream 7 en zouden nu een beroep willen doen op de oorspronkelijke 'scream queen' Neve Campbell, wiens iconische personage Sidney Prescott in vijf van de zes films te zien is geweest.


Opmerkelijk is dat de actrice in de vorige film - Scream 6 - juist niet van de partij was vanwege een conflict met de producenten over haar salaris. Campbell vond dat zij als gezicht van de franchise meer geld verdiende dan het aanbod dat ze kreeg.

Andere namen
Andere namen die de producenten van Spyglass zouden willen inschakelen zijn Courteney Cox, die journalist Gale Weathers vertolkt, en Patrick Dempsey. Hij speelde de rol van detective Mark Kincaid in Scream 3 (2000).


In deel vijf werd bekend dat Campbells personage met hem getrouwd is en dat ze een gezinnetje hebben gesticht. In de zesde film werd verteld dat ze op de vlucht waren. Wellicht is dat een interessant uitgangspunt voor de nieuwe film.

NieuwsFilm

meest populair