'Scream VII' dumpt zijn hoofdrolspeler na twee films: "geen tolerantie"

'Scream VII' dumpt zijn hoofdrolspeler na twee films: "geen tolerantie"

Actrice Melissa Barrera is niet meer welkom in de wereld van Scream.

Na twee bijzonder succesvolle nieuwe delen in de Scream-filmreeks is het nu wachten op Scream VII die al is aangekondigd. Nu wordt duidelijk dat dit deel het moet doen zonder hoofdrolspeler Melissa Barrera.

De actrice speelt in deel vijf en zes de rol van Sam Carpenter, de halfzus van Tara Carpenter (Jenna Ortega). Door uitlatingen op social media is de actrice nu niet meer welkom bij productiemaatschappij Spyglass Media Group. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Barrera
Barrera, ook bekend uit In the Heights, heeft zich op social media uitgelaten over de Israëlisch-Palestijns conflict dat eerder dit jaar een gruwelijke wending nam. Barrera deelde via Instagram onder meer artikelen waarin de aanvallen van Israëlische strijdkrachten worden beschreven als "genocide en etnische zuivering" en Israël wordt omschreven als een "gekoloniseerd land".

De regie ligt dit keer in handen van Christopher Landon, bekend van onder meer Happy Death Day. Hij reageerde op het bericht via X: "Dit is allemaal waardeloos. Stop met schreeuwen. Dit was niet mijn beslissing."

Spyglass
Spyglass heeft een reactie gegeven via Variety: "We hebben geen tolerantie voor antisemitisme of het aanzetten tot haat in welke vorm dan ook, inclusief valse verwijzingen naar genocide, etnische zuiveringen, verdraaiing van de Holocaust of alles dat op flagrante wijze de grens overschrijdt van haatzaaiende uitlatingen."


Nu de stakingen voorbij zijn, kunnen we waarschijnlijk meer ontslagen en andere besluiten verwachten als gevolg van uitlatingen van cast- en crewleden over de oorlog in het Midden-Oosten. Meerdere sterren hebben met duidelijke taal een kant gekozen en een schuldige aangewezen.

NieuwsFilm

meest populair