Joss Ackland, iconische acteur van schurkrollen en 'Lethal Weapom 2', is overleden

Joss Ackland, iconische acteur van schurkrollen en 'Lethal Weapom 2', is overleden

De acteur Joss Ackland is op 95-jarige leeftijd overleden; bekend van onder meer 'Lethal Weapon 2'.

De ervaren Britse filmacteur Joss Ackland is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van zijn schurkenrollen in verschillende Hollywood-films, zoals Lethal Weapon 2 en Bill and Ted's Bogus Journey.

Ackland heeft meer dan 130 film en televisierollen op zijn naam staan. Op 21-jarige leeftijd debuteerde hij in Landfall en zijn laatste rol was in Katherine of Alexandria toen hij 86 jaar oud was.

Imposant persoon
Een van zijn opmerkelijke rollen was als Russisch ambassadeur in The Hunt of Red October en als spionage-agent Jerry Westerby in de miniserie Tinker Tailor Soldier Spy uit 1979. Later zei hij wel dat hij spijt had van die laatste rol.

In een verklaring over de acteur wordt gezegd: "Met zijn kenmerkende stem en imposante aanwezigheid bracht Ackland een unieke intensiteit en ernst naar zijn rollen. Hij zal herinnerd worden als een van de meest getalenteerde en geliefde acteurs van Groot-Brittannië."

Nominatie
In 1988 werd hij genomineerd voor een BAFTA Award voor Beste Acteur in een Bijrol in de film White Mischief. Een andere opmerkelijke rol die hij speelde was in Nowhere to Run met Van Damme.



NieuwsFilm

meest populair