Dit is waarom Morgan Freeman altijd twee gouden oorbellen in heeft

Dit is waarom Morgan Freeman altijd twee gouden oorbellen in heeft

Morgan Freeman draagt al vijftig jaar gouden oorringen en legt uit dat dit symbool staat voor zijn fascinatie voor de zee en zijn avontuurlijke karakter.

Morgan Freeman heeft naast zijn markante verschijning en hypnotische stem ook een derde kenmerk: hij draagt altijd gouden oorringen.

De 86-jarige ster draagt al vijftig jaar een oorbel in elk oor. Daar hij pas rond zijn vijftigste doorbrak en bekend raakte door films als Glory, Unforgiven, Shawshank Redemption en Bruce Almighty kent de pers hem niet zonder dat goud in zijn oren.

Gek op de zee
In eerdere interviews vertelde hij dat hij een fascinatie heeft voor de zee en zichzelf een zeeman vindt. Hij is op avontuur en zeilt de wereld over. Die oorringen staan daar symbool voor, want zeelui droegen vroeger vaak oorrbellen. Daarnaast had goud een praktische reden.

Morgan Freeman legde het uit op zijn Instagram hieronder. Hij zei: "Ik krijg steeds vragen over deze oorringen. De waarheid is dat ze net genoeg waard zijn voor het kopen van een doodskist voor het geval ik op een vreemde plek sterf. Dat is de reden dat zeelui die droegen en daarom draag ik die ook."

Nog niet met pensioen
Van een pensioen wil de populaire acteur nog niets weten. Morgan Freeman maakt nog steeds films. Zo was hij laatst te zien in Hitman's Wife's Bodyguard en speelt hij nu in A Good Person.



NieuwsFilm

meest populair