Dit was een van Emma Watsons moeilijkste dagen tijdens 'Harry Potter': 'en dat nog wel op haar verjaardag'

Dit was een van Emma Watsons moeilijkste dagen tijdens 'Harry Potter': 'en dat nog wel op haar verjaardag'

Regisseur David Yates zegt dat het behoorlijk lastig was voor alle drie de hoofdrolspelers.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson werden alle drie wereldberoemd en steenrijk dankzij de Harry Potter-franchise. Het was echter lang niet altijd even leuk en makkelijk. Nu deelt regisseur David Yates weer een verhaal over een moeilijke dag op de set.

Gedurende de opnames Harry Potter and the Deathly Hallows Part Two moesten de drie acteurs een scène opnemen bij een meer, maar het was die dag ijskoud. Daarbovenop was het ook nog eens Watsons verjaardag.

Minder leuke dag
Het gaat hier om de scène wanneer Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley uit Gringotts ontsnappen op een draak. Wanneer ze boven een meer vliegen springen ze van zijn rug af. Ze moesten deze scène dan ook kletsnat opnemen.

De drie acteurs werden dan ook natgespoten voor deze scène, maar het was die dag behoorlijk koud. Zo zegt Yates: "We brachten Dan, Rupert en Emma naar de set en moesten ze 'soppen'. Die omstandigheden konden bijna tot hypothermie leiden, maar gelukkig kregen ze hier geen last van. Het was ook nog eens Emma's verjaardag".

Reactie
Grint had het blijkbaar zo koud dat de acteur dacht dat zijn hart zou stoppen met kloppen. Watson was dan ook ongerust en zorgde ervoor dat hij als eerste hulp kreeg. Yates vervolgt: "Het was echt lastig voor ze, maar ik kreeg die dag wel alleen nog maar meer respect voor Emma".



"Ze vroeg: 'Hoe gaat het met jullie?' aan Rupert en Daniel. Ik vroeg hoe het met haar ging maar zij zei meteen: 'Maak je om mij maar geen zorgen. Kijk eens naar de jongens, zij gaan zowat dood hier!' Zij stond erop dat er eerst voor de rest werd gezorgd. Zij was heel erg moederlijk".

NieuwsFilm

meest populair