Eerste recensies 'Thanksgiving': dé horrorfilm om 2023 mee af te sluiten?

Eerste recensies 'Thanksgiving': dé horrorfilm om 2023 mee af te sluiten?

Later deze maand verschijnt Thanksgiving van Eli Roth: 89 procent op Rotten Tomatoes.

Deze en volgende maand verschijnen er heel wat grote en interessante films op het witte doek. Een kleinere film die je even in de gaten moet houden is Thanksgiving. De horrorfilm wordt namelijk erg goed ontvangen door de critici.

Deze week ging de film van regisseur Eli Roth (The Green Inferno) officieel in première en op het moment van schrijven staat de film op 89 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling ligt op een 6,90/10.

Vermakelijk
"Dat de regisseur van Cabin Fever en Hostel zoiets vermakelijks heeft gemaakt, moet als een kerstwonder worden beschouwd," schrijft A.A. Dowd van IGN Movies.

"Thanksgiving volgt de regels van het slasher-genre, maar heeft een meer geladen en vermakelijk hyperbolische sfeer dan deze films vroeger hadden," vindt Owen Gleiberman van Variety.

Eind november
"Thanksgiving is niet zozeer een goedkope achtbaanrit als wel een getrouwe, griezelige 'throwback', compleet met meer dan een paar subtiele (en niet zo subtiele) verwijzingen naar Halloween, A Nightmare on Elm Street en Friday the 13th," pent Nick Schager van The Daily Beast.


Vanaf 30 november zie je Thanksgiving in de Nederlandse bioscopen, met rollen van Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Jalen Brooks Thomas, Nell Verlaque, Rick Hoffman en Gina Gershon.

NieuwsFilm

meest populair