George Lucas is onder de indruk van de manipulatie van 'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson

George Lucas is onder de indruk van de manipulatie van 'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson

Peter Jackson kreeg een groot budget toegewezen door de studio te overtuigen om alle drie de Lord of the Rings-films tegelijkertijd te maken.

Binnen Hollywood was Star Wars van George Lucas een van de eerste verhalen die over meerdere films verspreid werd. Een tijdje later volgde de verfilming van Lord of the Rings door regisseur Peter Jackson.

Waar Peter Jackson naar George Lucas keek om het boek van Tolkien verfilmd te krijgen, keek George verbaasd naar hoe Peter de drie films goedgekeurd kreeg bij de studio's. Al met al kreeg Peter namelijk een groot budget van 281 miljoen Amerikaanse dollar toegekend.

Drie films voor de prijs van een
George Lucas zei in een interview met Charlie Rose, dat hieronder in de onderstaande YouTube-video van Connor te zien valt: "Peter overtuigde de studio om alle drie de films te maken en ze tegelijkertijd te dragen."

George vervolgde: "Die goedkeuring was niet gemakkelijk. Maar hij zei dat hij ze allemaal in een keer op zou nemen en dat dat voor de prijs van een film zou zijn ... Iemand geloofde dat verhaal."

Indrukwekkende manier van werken
George was onder de indruk van de werkwijze van Peter. Hij vertelde verder: "En veel later zei Peter dat hij niet alles gefilmd had. Maar van alles een beetje. En dat het tijd was om alles te gaan betalen. Dat bericht was rijkelijk aan de late kant."



Droog zei George verder over deze wijze van manipuleren van de studio: "Maar gelukkig leverde Peter fantastisch werk af. Dat eerste deel was extreem succesvol, waardoor het prima was dat hij die andere films maakte."

NieuwsFilm

meest populair