Deze 'Harry Potter'-acteur is nu een enorme spierbundel en vechtersbaas

Deze 'Harry Potter'-acteur is nu een enorme spierbundel en vechtersbaas

Josh Herdman lijkt niet meer echt op de domme Gregory Goyle.

Het is alweer enige tijd geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam. Het laatste deel, The Deathly Hallows Part 2, stamt namelijk uit 2011. De nodige kindsterretjes van de franchise zien er vandaag de dag dan ook heel anders uit. Hier hoort Josh Herdman ook zeker bij.

Herdman begon al op een jonge leeftijd met acteren. Toen hij pas 7 jaar oud was, vond zijn vader hem al een agent om hem op weg te helpen. Op zijn 13de wist hij echt door te breken, toen hij de rol van Gregory Goyle wist te bemachtigen.

Carrière
Goyle is een van Draco Malfoys beste vrienden en is in alle films te zien. Herdman werd oorspronkelijk gecast als Harry's neef, Dudley Dursley, maar deze rol ging uiteindelijk toch naar Harry Melling.

Herdman acteert vandaag de dag nog steeds. Zo was hij in 2018 nog te zien in de blockbuster Robin Hood en dook hij kort op in de Star Wars-serie Andor. Toch houdt hij zich nu voornamelijk bezig met iets anders, namelijk mixed martial arts.

Vechtersbaas
Herdman heeft lang aan jiujitsu gedaan, maar besloot in 2016 zich op een MMA carrière te storten. Hier liet hij zich al eerder over uit: "Ik ging voor MMA omdat ik gigantisch hou van deze sport. Het is ruw, spannend en verrassend".



"Ik vind het zelf persoonlijk interessanter dan boksen, al kan ik hier ook van genieten. Ik hoop enkele amateurgevechten te kunnen scoren, om vervolgens door te kunnen groeien. We zullen dan wel zien hoe het allemaal gaat!"

Spierbundel
Ruzie moet je dus zeker niet krijgen met Herdman. In de Harry Potter-franchise kwam hij ietwat dom en knullig over als de rechterhand van Malfoy, maar de acteur is vandaag de dag onherkenbaar en ongelofelijk gespierd en zit helemaal onder de tatoeages.

Bekijk hieronder zijn allereerste gevecht.



NieuwsFilm

meest populair