Verlamde 'Harry Potter'-stuntdubbel van Daniel Radcliffe hoorde zijn "ruggenmerg kraken"

Verlamde 'Harry Potter'-stuntdubbel van Daniel Radcliffe hoorde zijn "ruggenmerg kraken"

David Holmes wist meteen dat hij zijn nek had gebroken tijdens de mislukte stunt.

Eind vorige maand kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Daniel Radcliffe's stuntdubbel voor de Harry Potter-franchise, David Holmes. Helaas liep het voor de stuntman tragisch af na een ongeluk op de set.

Maar weinig mensen kennen het verhaal van Holmes, al verdient dit het zeker wel om verteld te worden. Holmes was de stuntdubbel van de hoofdrolspeler en deed dus al het gevaarlijke werk, maar dit ging behoorlijk fout tijdens de opnames van Harry Potter and the Deathly Hallows Part One.

Ongeluk
Holmes hoorde al vanaf de eerste film bij het team, maar tijdens Deathly Hallows Part One raakte hij na een tragisch ongeval verlamd. Hij brak zijn nek tijdens het uitvoeren van een stunt en is sindsdien verlamd vanaf de borst naar beneden.

Toen dit gebeurde wist Holmes dat het fout ging. Hij hoorde zijn ruggenmerg namelijk kraken: '"Ik hoorde als het ware mijn ruggenmerg kraken. Ik had dan ook meteen in de gaten dat ik mijn nek had gebroken".

Vrienden
Holmes laat zich ook uit over zijn relatie met Radcliffe: "In de eerste twee films is hij eigenlijk mijn kleine broertje, althans, zo zag ik hem. Vanaf de derde film werd hij een van mijn beste vrienden en dat is hij vandaag de dag nog steeds".



Holmes krijgt nu zijn eigen documentaire op HBO, genaamd David Holmes: The Boy Who Lived. Radcliffe is hier dan ook bij betrokken als uitvoerend producent. Hij is eveneens veel te zien in de documentaire.

NieuwsFilm

meest populair