Zoon van 'Superman' Christopher Reeve lijkt twee druppels water op zijn overleden vader

Zoon van 'Superman' Christopher Reeve lijkt twee druppels water op zijn overleden vader

Christopher Reeve was een succesvolle acteur die na een ongeluk verlamd raakte, zijn kinderen zetten zijn werk en zijn fondswerving voort.

Christopher Reeve pakte in de jaren 70 zijn superheldenpak op voor de film Superman. Zijn verfilmingen waren zo'n groot succes, dat hij de rol van Man of Steel zelfs vier keer oppakte.

De wereld zou meer van hem gezien hebben als hij niet verlamd was geraakt na een val van zijn springpaard. De ster en filantroop overleed in 2004 op 52-jarige leeftijd, bijna tien jaar later na zijn ongeluk. Zijn drie kinderen zijn intussen volwassen en blijven zich inzetten voor het goede doel van Christopher: meer onderzoek naar rugletsel.

Jaarlijkse inzameling
Vorige week was de jaarlijkse inzameling voor het fonds. Het Reeve-fonds heeft al meer dan 65 miljoen Amerikaanse dollar in research gestoken. Daar vertelde zijn 31-jarige zoon, Will Reeve, aan People dat mensen altijd zeggen dat hij als twee druppels water op zijn overleden vader lijkt.

Will is correspondent van ABC News en vervolgde over zijn overleden ouders: "Ik zie dat als een compliment. Het betekent dat mensen ons in een positief licht zien. Mijn beide ouders waren prachtig, van binnen en van buiten. En als ik op welke manier dan ook op hen lijk, is dat fijn."

Meer kinderen
Christopher heeft ook een dochter en een zoon uit een eerdere relatie. Alexandra Reeve Givens is 39 jaar en was te zien in de film Rear Window. De 43-jarige Matthew Reeve is filmmaker en bekend van Providence. Zij lijken ook op hem, zij het ietsje minder.



Hier in het artikel van People staan foto's van Will Reeve. In de bovenstaande YouTube-video van FactsVerse wordt meer over de familie - en het fonds - verteld.

NieuwsFilm

meest populair