Netflix heeft ook deze topfilm nog op het programma staan voor dit jaar

Netflix heeft ook deze topfilm nog op het programma staan voor dit jaar

'Maestro' van en met Bradley Cooper is een film om absoluut naar uit te kijken.

Netflix presenteert volgende maand een van zijn beste films van dit jaar: Maestro. Dit intieme portret over de bekende dirigent Leonard Bernstein is geregisseerd door niemand minder dan Bradley Cooper (A Star Is Born). Ook speelt hij de hoofdrol.

Wie denkt dat Netflix al zijn topfilms voor het jaar al online heeft gezet, heeft het goed mis. Onder meer Maestro staat nog op het programma. En ja, dat is echt een titel om naar uit te kijken.

Het verhaal
Maestro vertelt het levensverhaal van de Amerikaanse dirigent en componist Leonard Bernstein. Absoluut een icoon in de muziekwereld, die met name bekend was voor zijn werk in musical-land (hij maakte onder meer West Side Story).

De film draait specifiek om Bernsteins relatie met zijn vrouw Felicia Montealegre (gespeeld door Promising Young Woman-actrice Carey Mulligan). De twee zijn getrouwd en hebben drie kinderen. En hoewel Bernstein zielsveel van haar houdt, stopt hem dat niet om vreemd te gaan met knappe jonge mannen.

Lovend ontvangen
De film beleefde in september zijn première op het prestigieuze filmfestival van Venetië. Daar werd hij met warm applaus ontvangen: Maestro wordt getipt als goede kandidaat voor verschillende Oscars.


Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft Maestro een zeer nette score 84 procent - met een gemiddelde beoordeling van een 7.6. Dat betekent dat we hier dus écht met een topper te maken hebben.

Maestro is vanaf 20 december op Netflix te zien.

NieuwsFilm

meest populair