David Fincher maakt na 'The Killer' een derde film voor Netflix

David Fincher maakt na 'The Killer' een derde film voor Netflix

Een langlopende samenwerking wordt opnieuw uitgebreid na meerdere series en films die Netflix en Fincher samen maakten.

David Finchers nieuwste film The Killer is opnieuw een hit voor Netflix en de beroemde regisseur. En daarom wordt die vruchtbare samenwerking voortgezet.

Fincher en de streamingdienst werkten eerder samen aan de series House of Cards, Love, Death + Robots en Mindhunter, maar ook de veelvoudig Oscargenomineerde film Mank.

Innige samenwerking
Tijdens een gesprek met Colliders Steve Weintraub bevestigde Netflix-hoofd Scott Stuber de geplande voortzetting van hun samenwerking. Aldus Stuber:

"Hij is een schat voor Netflix op meerdere manieren. Ik bedoel, hij bracht ons bedrijf tot leven en was een van de eerste topnamen die zijn verhalen wilde maken voor Netflix.

Dus hij is iemand die waardevol is voor ons en we gaan zeker opnieuw samen films samen maken."



Eerst even deze kijken
Finchers huidige film The Killer is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Alexis Nolent en Luc Jacamon en gaat over een professionele huurmoordenaar (Michael Fassbender), die de weg kwijt is in een wereld zonder moreel kompas. Hij is alleen, zwaar bewapend en begint zijn verstand te verliezen.

Fincher dacht al ruim 16 jaar na om het project te maken, maar de opnames begonnen uiteindelijk pas in november 2021. Er werd gefilmd in Los Angeles, Parijs, New Orleans, Chicago en de Dominicaanse Republiek.

Naast Fassbender zien we in de film ook acteurs als Tilda Swinton, Arliss Howard, Sala Baker, Charles Parnell en Sophie Charlotte.

The Killer is nú te streamen via Netflix.



NieuwsFilm

meest populair