Nieuwe 'Mean Girls'-film: Highschool-chicks maken elkaar het leven volledig zuur

Nieuwe 'Mean Girls'-film: Highschool-chicks maken elkaar het leven volledig zuur

Na de film uit 2004 is er nu de remake, opnieuw van Tina Fey.

Nog even geleden wist de komedie Mean Girls uit 2004 Netflix te veroveren en nu is er redelijk uit het niets een trailer verschenen voor de remake van de komedieklassieker met onder meer Lindsay Lohan, Rachel McAdams en Tina Fey.

De remake is gebaseerd op de Broadway-musical Mean Girls (2017-2020) die gebaseerd is op de film uit 2004 en die is weer gebaseerd op het boek Queen Bees and Wannabes (2002) van Rosalind Wiseman.

Nieuwe Mean Girls
In de komedie zien we hoe Cady Heron een nieuweling is op school. Ze wordt gelijk toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje met meiden dat 'The Plastics' wordt genoemd. De 'queen bee' is Regina George en haar grootste volgelingen heten Gretchen en Karen.

Cady valt voor Regina's ex-vriendje Aaron Samuels. Een grote fout. Na een aanvaring probeert Cady het 'queen bee' ten val te brengen met hulp van de buitenbeentjes Janis en Damian. De levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is, is hun gevaarlijke speelveld.

Tina Fey
Het is opnieuw Tina Fey die het (deels) het script schreef en de cast bestaat naast Fey ook uit heel wat - veelal nog jonge - namen, waaronder Angourie Rice, Auli?i Cravalho, Reneé Rapp, Jaquel Spivey, Avantika Vandanapu, Bebe Wood, Christopher Briney, Jenna Fischer en Busy Philipps.


De regie ligt in handen van debutanten Arturo Perez Jr. en Samantha Jayne en op 11 januari gaat Mean Girls in première in de Nederlandse bioscopen.

Affiche
Hieronder zie je ook het affiche voor de film. Je ziet het gezicht van Angourie Rice, die je mogelijk kent uit de Netflix-komedie Senior Year en als Betty Brant uit de recente Spider-Man films.



NieuwsFilm

meest populair