Première Shine a Light in A'dam

Een week na de première in Londen beleeft Shine A Light, de concertfilm van Martin Scorsese over de Rolling Stones haar Nederlandse publiekspremière. Dinsdagavond 8 april rolt het Amsterdamse Pathé Tuschinski vanaf 20.15 uur de rode loper uit voor Scorsese’s ode aan de Rolling Stones.

Filmmaker Martin Scorsese volgde The Rolling Stones en filmde in de herfst van 2006 hun optreden in het beroemde Beacon Theater in New York. Daarbij schakelde hij enkele beroemde cinematografen in om de concertfilm technisch gezien tot het hoogst mogelijke niveau te tillen. Shine a Light werd als eerste documentaire dit jaar gekozen tot openingsfilm van het filmfestival van Berlijn.



Naast de concerten bevat de film ook zelden vertoonde archiefbeelden, waarover de NRC na de première in Berlijn schreef: "Doorsneden met archiefmateriaal moet de film de indruk wekken de grote carrièreomvattende film over de Rolling Stones te zijn. Maar heel veel wijzer over wat nu precies het geheim van de band is, of de levenslange liefde voor hun muziek van regisseur Scorsese word je niet."

Kaartjes voor deze Nederlandse première kunnen worden besteld via de website van Pathé Filmtheaters.



NieuwsFilm

meest populair