Nintendo gaat het doen: er komt een 'Zelda'-film!

Nintendo gaat het doen: er komt een 'Zelda'-film!

Als de blockbuster even populair zal zijn als de spellen dan wordt het een megahit.

In het verleden pakten game-verfilmingen niet echt goed uit, maar de laatste jaren worden deze alsmaar beter. Nu gaat Nintendo het ook proberen met misschien wel een van de beroemdste spellen aller tijden, namelijk The Legend of Zelda.

Er wordt nu al snel serieus werk van gemaakt. De Zelda-film zal geproduceerd worden door Shigeru Miyamoto, een van de grote bazen bij Nintendo, en Hollywoodproducent Avi Arad, die voorheen de Chief Creative Officer was bij Marvel.

Meer
Dat niet alleen. Ze hebben ook al een regisseur gevonden, namelijk Wes Ball. Hij is voornamelijk bekend van de Maze Runner-trilogie en werkte de afgelopen tijd aan Kingdom of the Planet of the Apes, waarvan recentelijk de eerste trailer verscheen.

Hoewel Sony en Nintendo zullen samenwerken aan de film, zal laatstgenoemde meer dan 50% van de totale kosten voor zijn rekening nemen. Zo zegt een Nintendo-woordvoerder: "Ons doel is om de geliefde Nintendo-verhalen en de werelden die wij gebouwd hebben nu op een andere en nieuwe manier in beeld te brengen."

Veelbelovend
Zo zegt Miyamoto: "Ik werk al een lange tijd aan een 'The Legend of Zelda'-speelfilm met Avi Arad, die behoorlijk wat blockbusters heeft gemaakt. Ik vroeg hem om hulp en nu zijn we officieel echt begonnen. We zullen er onze tijd voor nemen om er iets moois van te maken!"



Zelda verscheen voor het eerst in 1986 en werd meteen razend populair. Volgens Nintendo zijn er al meer dan 130 miljoen Zelda-spellen verkocht. Eerder dit jaar kwam The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom uit. Binnen drie dagen tijd werd het spel maar liefst 10 miljoen keer verkocht.

NieuwsFilm

meest populair