Het "dik en lelijk" maken Charlize Theron was nooit het voornaamste doel van Patty Jenkins

Het "dik en lelijk" maken Charlize Theron was nooit het voornaamste doel van Patty Jenkins

De regisseuse zegt dat het paste bij Therons 'Monster'-personage waarvoor zij zelfs een Oscar won.

Charlize Theron is al jarenlang een grote naam in Hollywood. Niet alleen is ze geliefd, ook wordt ze gezien als een van de knapste vrouwen in de filmwereld. In Monster zag ze er echter allesbehalve aantrekkelijk uit.

In deze film kruipt Theron in de huid van Aileen 'Lee' Wuornos, een vrouw met een behoorlijk lastige jeugd. Zij werkt als prostitue, maar wanneer ze verkracht wordt door een van haar klanten heeft ze er genoeg van en schiet ze deze dood.

Verhaal
Aileen wordt verliefd op een andere vrouw, genaamd Selby. In de hoop voor haar te kunnen zorgen blijft Aileen zich prostitueren en vermoordt ze haar klanten om ze vervolgens te beroven. Op een gegeven moment gaat het echter allemaal behoorlijk fout.

Theron ging behoorlijk ver voor de rol. Zo kwam ze maar liefst bijna 15 kilo aan en besloot ze haar wenkbrauwen af te scheren. Dit zorgde ervoor dat sommige mensen haar bereikten, soms zelfs midden in de nacht, enkel en alleen om haar te vertellen dat ze er dik en lelijk uitzag.

Verdediging
De regisseuse van de film, Patty Jenkins (voornamelijk bekend van de Wonder Woman-blockbusters), laat zich er over uit. Volgens haar was het nooit het doel om Theron er dik en lelijk uit te laten zien.



Zo zegt ze: "Dit was niet ons plan. Ik heb niet met mijn team besloten Theron dik en lelijk te maken. We hebben dit enkel en alleen gedaan omdat het goed bij het personage paste. We hebben lang nagedacht hoe Aileen eruit zou komen te zien. Het werd natuurlijk wel een extreme look, maar dit was van tevoren niet gepland".

NieuwsFilm

meest populair