Het verhaal van de film 'Barbenheimer' onthuld: volgt Dr. Bambi J. Barbenheimer

Het verhaal van de film 'Barbenheimer' onthuld: volgt Dr. Bambi J. Barbenheimer

De B-film speelt schaamteloos in op het succes van 'Barbie' en 'Oppenheimer'.

"Barbenheimer" was deze zomer een waar fenomeen. Zowel Barbie als Oppenheimer kwamen op dezelfde dag uit, en waar men eerst dacht dat dit voor teveel concurrentie zou zorgen, bleek het omgekeerde juist waar: veel mensen gingen juist naar allebei, en de films braken record na record.

Misschien is het dan ook niet zo gek dat iemand op het fenomeen zou inspelen, al is het in dit geval wel heel letterlijk. Een paar maanden geleden vertelden we al dat er een ware Barbenheimer-film komt: nu weten we meer.

Dr. Bambi J. Barbenheimer
De film wordt geproduceerd door Charles Band, een icoon in de B-filmwereld. Het verhaal van de film zal bekend klinken voor iedereen die Barbie en/of Oppenheimer heeft gezien: het gaat namelijk over Dr. Barbi J. Barbenheimer, een briljante wetenschapper/pop die in 'Dolltopia' woont.

Dat is een wereld voor poppen waar, net als in Barbieland, eindeloos wordt gefeest. Maar wanneer Dr. Barbenheimer ontdekt dat poppen in de echte wereld enorm slecht worden behandeld, besluit ze actie te ondernemen: ze bouwt een nucleaire bom om de mensheid mee op te blazen.

Schaamteloos maar nodig
Dat klinkt natuurlijk exact alsof iemand Barbie en Oppenheimer door elkaar heen heeft gemixt. En dat is opzettelijk, geeft Charles Band aan The Hollywood Reporter toe: "Het is zo dom."


Maar misschien is dat ook wel eens nodig. "Het lijkt alsof elke andere film duister en deprimerend is," gaat Band verder. "God, we hebben een beetje humor nodig om 2024 in te gaan."

Wanneer komt Barbenheimer uit?
Een script voor de film ligt al klaar en muzikant Brian Wecht van Ninja Sex Party heeft een paar liedjes geschreven. Wie de film gaat regisseren of erin gaat spelen is nog niet bekend: wel dat hij snel zal draaien. De film wordt namelijk verwacht voor 2024. Het budget wordt geschat rond de 1 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair