Nieuwe film van Henry Cavill speelt met mythologie van onsterfelijkheid

Nieuwe film van Henry Cavill speelt met mythologie van onsterfelijkheid

Regisseur Chad Stahelski bouwt voort op wat hij met 'John Wick' gedaan heeft.

De John Wick-franchise staat niet enkel bekend om zijn keiharde actiescènes: ook de mythologie van de wereld blijkt een belangrijk selling point. In elk van de vier films gaf regisseur Chad Stahelski ons steeds meer huurmoordenaars, meer facties, en meer manieren voor John Wick om zijn doelen te bereiken.

Nu wil hij hetzelfde met zijn reboot van Highlander doen. Die film gaat over onsterfelijke krijgers in een eeuwenlang gevecht op leven en dood. Onlangs werd aangekondigd dat steracteur Henry Cavill officieel de hoofdrol gaat spelen, en nu vertelt Chad Stahelski in een interview met Screen Rant wat hij precies van plan is.

Verschillende kanten van onsterfelijkheid
"Ik hoop dat ik hiermee het potentieel ga brengen dat we allemaal in die franchise zien," aldus de regisseur. Hij vertelt dat hij decennia na de originele films (en TV-serie) nog steeds naar meer verlangt.

"Ik denk dat die (...) mythologie van mensen die door de eeuwen heen gaan, en de last van onsterfelijkheid evenzeer als de wensvervulling van onsterfelijkheid, weet je, hoe je omgaat met mensen van wie je houdt en waar je niet van houdt, (...) een van de meest romantische, interessante, existentiële dingen [is] die ik ooit heb gezien."

Een logisch vervolg op John Wick
Stahelski gaat verder met te zeggen dat het hem een natuurlijke opvolging lijkt op zijn werk met John Wick. "Het geeft mij een ander rijk om in te spelen," zegt hij. "Het potentieel daarachter is meer dan welk merk waar ik aan werk."


De productie van de nieuwe Highlander zal van start gaan in 2024. In de tussentijd kun je John Wick: Chapter 4 nu streamen via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair