Jean-Claude Van Damme schaamt zich voor zijn cameo in 'Friends'

Jean-Claude Van Damme schaamt zich voor zijn cameo in 'Friends'

Jean-Claude van Damme schaamt zich voor zijn acteerprestatie in 'Friends' en had destijds geen idee van de populariteit van de serie.

Veel sterren pakten een cameo in Friends. Een bijrol hebben in een populaire serie is immers een gemakkelijke manier om meer bekendheid te krijgen. Zo konden kijkers Tom Selleck en Julia Roberts voorbij zien komen - en Jean-Claude van Damme.

Jean-Claude van Damme speelde zichzelf in 1996. In de aflevering The One After the Super Bowl: Part Two raken Rachel en Monica, gespeeld door Jennifer Aniston en Courteney Cox, verliefd op hem. Hierdoor krijgen de dames ruzie om wie er met hem op een date mag.

Best beschamend werk
De 63-jarige martial arts specialist uit Bloodsport en Kickboxer zegt zich nu alleen wel te schamen voor zijn cameo. Hij zei recent tegen de New York Post hier: "Mijn acteerprestatie is zo slecht. Ik zie er zo sullig uit."

Hij vervolgde: "Ik schaam me ervoor. Op de set zoenden de meisjes me, ook op de lippen. Ik wist niet wat ik moest doen. Het was vreemd. Ze waren erg aardig. Zij waren dagelijks bezig met die show en alles liep perfect. Het was een geoliede machine."

Geen idee van populariteit
Jean-Claude vertelde ook dat hij op aanraden van zijn agent meedeed, maar de serie destijds niet kende. Hij was niet gewend aan cameo's, maar bewaart daar wel goede herinneringen aan. In de onderstaande YouTube-video van Comedy Central Africa is het betreffende stukje te zien.



NieuwsFilm

meest populair