De poster van 'Kingdom of the Planet of the Apes' onthult de wereld zonder de mensheid

De poster van 'Kingdom of the Planet of the Apes' onthult de wereld zonder de mensheid

Het nieuwe hoofdstuk brengt de franchise dichter bij de originele klassieker.

We kregen al een trailer, nu is er ook een poster voor Kingdom of the Planet of the Apes. Die heeft 20th Century Studios op X (voorheen Twitter) uitgebracht.

De poster, die je hieronder kunt zien, toont een aap die op een paard tussen de overgroeide ruïnes van een mensenstad rijdt. De gebouwen zijn bijna volledig overgenomen door de natuur: enkel de vorm ervan is nog zichtbaar.

Synopsis
Dit sluit aan bij de officiële synopsis van de film, die aangeeft dat de apen nu de dominante soort zijn geworden op Aarde, en daarmee de mensen vervangen hebben.

Het verhaal gaat over een jonge aap die een reis onderneemt met grote gevolgen voor de toekomst van zowel apen als mensen. Waarschijnlijk is dit ook de aap die we zien op de poster.

Dichter bij het origineel
De Apes-franchise gaat al sinds 1968 mee. Onlangs schreven we nog een artikel over de iconische twist in de eerste film. Kingdom of the Planet of the Apes is daar, net als de drie vorige films van Matt Reeves, een voorloper op.


Nu lijkt het alsof we steeds dichter bij die originele wereld uitkomen. Ook in de eerste film waren de apen de dominante soort, en waren de mensen gedoemd tot een barbaars bestaan in de schaduwen. Het valt te zien in hoeverre de film nog meer op het origineel gaat lijken.

Release
Kingdom of the Planet of the Apes wordt geregisseerd door Wes Ball (The Maze Runner). De releasedatum staat gepland op 24 mei 2024.



NieuwsFilm

meest populair