Daniel Radcliffe over Harry Potter-fans: "ik stel ze doorlopend teleur"

Daniel Radcliffe over Harry Potter-fans: "ik stel ze doorlopend teleur"

Hij brak door als een jong mannetje, maar ook de tovenaar wordt alsmaar ouder.

Daniel Radcliffe mag dan nog wel in tientallen films en series verschijnen, de acteur zal door mening filmfanaat altijd gezien blijven worden als Harry Potter. Hier heeft hij in principe niet zo heel veel moeite mee, maar soms valt het hem wel op.

Radcliffe werd natuurlijk wereldberoemd als 'The Boy who Lived' in de geliefde Wizarding World van J.K. Rowling, maar dit is natuurlijk ook al enige tijd geleden. De acteur was voor de eerste keer te zien als Harry Potter in 2001, in Harry Potter and The Chamber of Secrets.

Fans
Zijn laatste optreden stamt alweer uit 2011, namelijk in Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Ondanks het feit dat Radcliffe niet bepaald stilzit, zien de meeste fans en voornamelijk kinderen hem nog steeds aan voor de tovenaar.

Zo zei de acteur tijdens een recent gesprek: "Ik loop wel vaker kinderen tegen het lijf die behoorlijk teleurgesteld zijn wanneer ze mij zien. Ik hoor ze dan roepen: 'Kijk, het is Harry!'. Ik zeg dan vaak al 'Sorry' want ik weet wat volgt: 'Hoe kan het dat je zo oud bent? Wat is er gebeurd?' Ik heb het gevoel dat ik ze dan teleurstel."

Minder leuk
Hoewel Radcliffe het altijd leuk vindt om zijn fans te ontmoeten en de nodige tijd voor ze vrijmaakt, vindt hij het wel minder wanneer ze hem lastig vallen wanneer hij in het krachthonk zit. Hier laat hij zich ook over uit.



"Ik geef enorm veel om mijn fans, maar ik ga niet liegen. Elke keer als iemand op je afkomt en vraagt om een foto moet je weer lachen en poseren. Meestal is dat een heel natuurlijk proces en doe ik dat graag, maar als ik in de gym ben moet je me gewoon met rust laten"

Dankbaar
Toch zitten er veel meer pluspunten aan dan minder leuke kanten. Zo vervolgt hij: "Ik denk dat sommige acteurs af en toe vergeten hoe veel geluk wij hebben. Er zijn echter filmtalenten die het op een gegeven moment allemaal vanzelfsprekend vinden dat ze veel aandacht en geld krijgen".



"Ik heb me nog nooit zo gevoeld en prijs me gelukkig. Ik zie elke baan als mijn laatste en ga ervoor". Niet zo heel gek dat Radcliffe niet klaagt, als je ziet hoeveel hij heeft verdiend aan de franchise.

NieuwsFilm

meest populair