Lichaamstransformatie van Matthew McConaughey kwam hard aan: "Toen wist ik dat het goed zat"

Lichaamstransformatie van Matthew McConaughey kwam hard aan: "Toen wist ik dat het goed zat"

De acteur werd graatmager voor zijn Oscar winnende rol in 'Dallas Buyers Club'

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Christian Bale en zijn indrukwekkende lichaam-transformaties voor al zijn films. Matthew McConaughey gaat echter ook behoorlijk ver.

McConaughey heeft al in heel wat topfilms en series gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan het ijzersterke eerste seizoen van True Detective of Christopher Nolans Interstellar. In de ogen van de nodige fans is Dallas Buyers Club echter zijn beste werk.

Verhaal
Hierin kruipt de acteur in de huid van Ron Woodroof, een Texaanse levensgenieter bij wie vroegtijdig HIV wordt vastgesteld. Aangezien de tijd dringt wil Woodroof het uiterste halen uit zijn laatste levensdagen.

Hij verdiept zich in alternatieve behandelingen en begint al snel met het smokkelen van allerlei buitenlandse medicijnen. Dit trekt de aandacht van andere HIV-patiënten, wat leidt tot het ontstaan van de 'Dallas Buyers Club'.

Graatmager
Om de zieke Woodroof overtuigend neer te zetten viel McConaughey enorm veel af. In de meeste films ziet McConaughey er afgetraind uit, maar voor Dallas Buyers Club viel de acteur bijna 23 kilo af.



Zijn familie en vrienden begonnen zich zorgen te maken om zijn gezondheid. Zo zegt McConaughey: "Mijn dochtertje keek naar me en zei: 'Waarom is je nek zo lang als een giraffe?' Mijn familie kreeg mijn transformatie elke dag mee, dus het ging stapje voor stapje".

Vrienden
Voor zijn vrienden was het een ander verhaal. Zo vervolgt de acteur: "Als ik iemand bezocht die ik al een paar maanden niet had gezien, kreeg ik vaak te horen: 'Is alles in orde?!' of 'Oh mijn God, jij bent ziek!' Op dat moment wist ik dat ik 'goed' zat qua gewicht om Ron te kunnen spelen".



Het eindresultaat mag er zeker zijn. McConaughey won in 2014 voor de eerste (en tot nu toe enige) keer in zijn carrière de Oscar voor beste acteur en versloeg dat jaar andere toppers als Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street en de compleet getransformeerde Christian Bale in American Hustle.

NieuwsFilm

meest populair