Amazon gooit de prijs van Prime Video in Nederland flink omhoog

Amazon gooit de prijs van Prime Video in Nederland flink omhoog

De kosten gaan flink omhoog in streamingland. Prime Video vraag nu 4,99 per maand.

Eigenlijk alle streamingdiensten gaan komende periode hun prijzen verhogen en het kon natuurlijk niet uitblijven dat ook Amazon zijn maandelijkse vergoeding voor Prime Video omhoog gooit.

Al jaren kost Prime Video slechts 2,99 euro per maand. Daartegenover staat een verhoudingsgewijs beperkter aanbod. Alle klanten van de Nederlandse Prime Video hebben vanmorgen een mail gekregen over de forse verhoging.

Twee euro omhoog
De kosten per maand stijgen van 2,99 euro naar 4,99 euro per maand. En dat is uiteraard 2,00 euro meer. De verhoging voor de huidige abonnees gaat vanaf 12 december in. En er is een kans om de verhoging iets te drukken.

Je kunt namelijk je abonnement verlengen naar een jaarabonnement van 49,99 euro. Doe je dat, dan ben je per maand zo'n 4,16 euro kwijt. De reden: de centen zouden nodig zijn om "het lidmaatschap nog waardevoller te maken."

Meer verhogingen
Netflix heeft in onder meer het Verenigd Koninkrijk de abonnementsvormen met zo'n 2 euro verhoogd. De kans is groot dat dit ook in Nederland gebeurt. Dan zouden de kosten van een premium abonnement toenemen naar bijna 20 euro per maand.


Hierboven zie je de trailer voor een van de aankomende releases van Prime Video. Nadat Hardcore Never Dies in de bioscoop heeft gedraaid verschijnt de Nederlandse film vanaf 8 december op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair