Geruchten over Cannes

Over twee maandjes is het weer tijd voor het filmfestival van Cannes, en er zijn steeds meer geruchten over het programma. Zo zou Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull er in première gaan, en nu gaan er soortgelijke geruchten over de filmversie van de succesvolle HBO-serie Sex and the City. Beiden films zouden dan overigens buiten competitie worden getoond.

Verder vermoedt men dat een aantal van de usual suspects hun nieuwe films zullen komen presenteren. Woody Allen heeft tenslotte Vicky Cristina Barcelona bijna af, en het zou ook niemand verbazen als Steven Soderbergh langskomt met The Argentine, de eerste van twee films over Che Guevara, met Benicio del Toro in de hoofdrol.

Andere films die worden genoemd: Chelsea on the Rocks van Abel Ferrara, Two Lovers van James Gray, en een flink aantal Franse films, waaronder La Possibilité d'une île, naar het boek van, en geregisseerd door, Houellebecq, en Parlez-moi de la pluie van Agnès Jaoui.

Het zou ook kunnen dat de nieuwste film van de gebroeders Dardenne, Le Silence de Lorna, in competitie te zien zal zijn.

Het is dit jaar alweer de 61e editie van het prestigieuze festival, en het zal plaatsvinden van 14 t/m 25 mei. Sean Penn is voor dit jaar aangesteld als juryvoorzitter.



NieuwsFilm

meest populair