Wie kiest Jean-Claude Van Damme: Arnold Schwarzenegger of Sylvester Stallone?

Wie kiest Jean-Claude Van Damme: Arnold Schwarzenegger of Sylvester Stallone?

Jean-Claude van Damme creëerde zijn eigen plekje in het actie-genre en is meer geïnteresseerd in het verhaal dan in explosies en wapens.

Jean-Claude van Damme trekt zich niets aan van Arnold Schwarzenegger. Sterker nog: Toen Arnold in gevecht was met Sylvester Stallone om de beste plek in het actie-genre te krijgen, creëerde Jean-Claude zijn eigen plekje.

De 63-jarige martial arts specialist uit België maakte filmklassiekers als Bloodsport, Lionheart en Kickboxer. Het gaat Jean-Claude om het verhaal, niet om de hoeveelheid explosies, de wapens en de vele doden. Het is opvallend wat hij ooit allemaal over zichzelf vertelde.

Geen compliment voor Arnold
In zijn persoonlijke stukje hier bij IMDB geeft hij zelfs iedereen een compliment, behalve Arnold. Hij zegt: "Ik vind Christopher Walken, Steve McQueen en Paul Newman geweldig. Rocky en Rambo bevatten drama en passie."

Jean-Claude vindt zichzelf 'de Fred Astaire van karate' en vertelt: "Arnold doet me niets. Ik vind films als The Godfather en Deer Hunter goed. Dat zijn films met echt acteerwerk en talent."

Die spieren uit Brussel
Daarnaast is hij blij met zijn bijnaam "The Muscles of Brussels", want dat is beter dan "The Idiot of Brussels". In de onderstaande YouTube-video van MGM staan verschillende actiescènes van Jean-Claude.



NieuwsFilm

meest populair