Daniel Radcliffe vertelt "hoe het is om rijker dan zijn ouders te zijn" door gouden Harry Potter-rol

Daniel Radcliffe vertelt "hoe het is om rijker dan zijn ouders te zijn" door gouden Harry Potter-rol

Daniel Radcliffe vergaarde een vermogen van $110 miljoen door de 'Harry Potter'-films en doneert een deel aan goede doelen.

Door de ontzettend populaire verfilming van de Harry Potter-boeken groeide het inkomen van Daniel Radcliffe naar een ontzagwekkend vermogen van 110 miljoen Amerikaanse dollar.

Op slechts 12-jarige leeftijd ontving hij al 1 miljoen Amerikaanse dollar voor de eerste Harry Potter and the Philosopher's Stone. Die bedragen stegen door naar 50 miljoen voor de laatste twee delen, getiteld Harry Potter and the Deathly Hallows Part I en II.

Niet serieus met geld
Gelukkig steeg dat vele geld hem niet naar het hoofd. Als een nog jonge Daniel in een interview verteld wordt dat hij de rijkste tiener van Groot-Brittannië is, reageert hij droog met: "Echt? Oke".

Als vervolgens gevraagd wordt hoe het is om rijker dan zijn ouders te zijn, vertelt hij half lachend: "Om eerlijk te zijn moeten we er een beetje om lachen. We nemen het niet serieus en ik wrijf het er zeker niet in."

Belachelijk hoog inkomen
De bescheiden ster heeft weleens laten vallen dat hij de bedragen in de filmindustrie werkelijk belachelijk hoog vindt en zich er soms voor schaamt. Een deel van zijn geld gaat daarom terug naar de gemeenschap in de vorm van goede doelen. In de onderstaande YouTube-video van The Celeb Factory hoor je zijn nuchtere antwoorden.



NieuwsFilm

meest populair