Nog een project voor Fincher

David Fincher heeft het maar druk. Zijn naam is verbonden aan een half-dozijn filmprojecten - laatst nog meldden wij dat hij de strip Black Hole zal verfilmen.

En nu nog een: van Heavy Metal, een tijdschrift uit de jaren zeventig dat zich richtte op science fiction en fantasy, zal een animatiefilm gemaakt worden, en Fincher staat aan het hoofd van dit project. De film zal bestaan uit acht of negen verschillende segmenten, ieder met een eigen regisseur. Fincher neemt ook zelf een segment voor zijn rekening, en de andere regisseurs die tot nu toe aangekondigd zijn, zijn Kevin Eastman en Tim Miller. Eastman is de medebedenker van de Teenage Mutant Ninja Turtles en is nu eigenaar van Heavy Metal, en Tim Miller heeft een animatiestudio, Blur, die voor de animatie zal zorgen.

Het is niet de eerste keer dat er een film wordt gemaakt van dit blad. In 1981 werd een soortgelijke film gemaakt, ook geanimeerd en ook met verschillende segmenten. Toen was de producer Ivan Reitman en de regisseur de onbekende Gerald Potterton. Er werd in 2000 ook nog een sequel gemaakt, Heavy Metal 2000. Die film bestond niet uit segmenten maar was een verfilming van één verhaal, waar Eastman een van de schrijvers van was.

Er wordt verwacht dat de makers zullen mikken op een "R"-beoordeling bij de MPAA: deze animatiefilm zal dus zeker niet voor kinderen zijn.



NieuwsFilm

meest populair