De stuntman van Daniel Radcliffe in 'Harry Potter' zit voorgoed in een rolstoel: acteur maakt groot gebaar

De stuntman van Daniel Radcliffe in 'Harry Potter' zit voorgoed in een rolstoel: acteur maakt groot gebaar

David Holmes was zes 'Harry Potter'-films lang de stuntman van Daniel Radcliffe, maar raakte verlamd toen een stunt misging.

Daniel Radcliffe is uitvoerend producent van een HBO-documentaire die dieper ingaat op het leven van zijn stuntman voor de Harry Potter-films, David Holmes.

David Holmes was een jonge gymnast toen hij werd aangenomen als 'stunt double' voor Daniel. De tiener nam de plaats van Daniel in als het te gevaarlijk werd voor de jonge acteur. Dat ging zes films lang goed, tot het mis ging bij Deathly Hallows Part I.

Een te krachtige explosie
De stunt bevatte een explosie die te krachtig bleek, waardoor David verkeerd terechtkwam. Hij raakte verlamd vanaf zijn borst en brengt zijn dagen nu in een rolstoel door. Gelukkig staan Daniel en zijn stuntteam al tien jaar voor hem en zijn familie klaar.

De documentaire gaat in op het leven van David voor en na het ongeluk en zal heel toepasselijk David Holmes: The Boy Who Lived heten. Het geeft een kijkje achter de schermen van de beroemde verfilming. Daarnaast worden ook Daniel en andere collega's geïnterviewd.

Na een zwaar ongeluk
Het meest opvallende is de kracht van David zelf. Meer staat hier in het artikel van Lad Bible. In de onderstaande YouTube-video van IGN wordt meer verteld.



NieuwsFilm

meest populair