Zorgen om niets of is Carice van Houten de weg kwijt?

Zorgen om niets of is Carice van Houten de weg kwijt?

De actrice zegt zich in voor het klimaat maar gaat volgens sommigen iets te ver.

Een van de bekendste Nederlandse actrices is zonder enige twijfel Carice van Houten. Toch lijkt ze zich iets minder te focussen op het maken van films en is ze voornamelijk bezig met het klimaat. Een nobel doel maar sommigen vinden haar echter iets te ver gaan.

Van Houten, bekend van Zwartboek, Valkyrie en natuurlijk Game of Thrones, is niet meer veel te vinden op filmsets, maar wel op de A12, waar ze zich uitlaat over alles wat niet klopt. Meerdere journalisten laten zich nu over haar uit.

Kritiek
Zo zegt verslaggever Nick Dijkman: "Het lijkt alsof ze een beetje de weg kwijt is. Ze is een intelligente vrouw die op voorhand weet dat wat zij zegt, alleen maar verder zal polariseren. Het creëert mensen die een nog grotere afkeer krijgen van alles wat slecht is voor het klimaat".

Dijkman vervolgt: "Ik kom Carice weleens tegen op showbizzfeestjes en ze draagt vaak vreemde kleding, alsof ze haar identiteit nog aan het zoeken is. Ik denk dat we haar wel nog serieus kunnen nemen maar als tafeldame bij een talkshow zitten, dat moet ze denk ik niet meer doen".

Meer
Journalist Andries de Jong zegt weer: "Is de roem haar naar het wereldberoemde koppie gestegen? Daar neigt het wel naar. Steeds minder en minder blijkt de actrice te peilen en steeds schuwer wordt ze voor media die haar op een normale manier vragen proberen te stellen".



Bram Hulsenboom van De Klimaat Psycholoog stelt ook zo zijn vragen: "Ik neem aan dat Carice niet voor haar plezier op de A12 gaat staan. Ze zal hier een goede reden voor hebben. Waarschijnlijk is ze, net als velen met haar, bezorgd om de toekomst. Daar kunnen best wat emoties bij komen kijken".

NieuwsFilm

meest populair