Deze ijzersterke acteur weigerde $20 miljoen en sloeg gevecht met Jean-Claude Van Damme af

Deze ijzersterke acteur weigerde $20 miljoen en sloeg gevecht met Jean-Claude Van Damme af

Jean-Claude van Damme en Steven Seagal hebben al jaren een hekel aan elkaar, maar wilden niet vechten om te bepalen wie de beste vechter is.

In de jaren 80 waren een aantal actiehelden prominent aanwezig in Hollywood, terwijl de concurrentie - en het ego - groot was. Waar Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone wel met elkaar bevriend raakten, bleven Jean-Claude van Damme en Steven Seagal een hekel aan elkaar hebben.

Dat kwam doordat Steven in de jaren 90 publiekelijk vertelde dat hij twijfelde aan het martial arts-niveau van Jean-Claude. Een pure belediging natuurlijk. Hierop ontstond een meningsverschil dat nooit meer is bijgelegd.

Eens een keer uitvechten
In gesprek met The Telegraph vertelde Jean-Claude: "Producer Peter Gruber wilde Steven en mij laten vechten in Las Vegas. Kijken wie de beste vechter is. We zouden per persoon 20 miljoen Amerikaanse dollar krijgen. Steven wilde niet."

De nu 63-jarige ster uit Bloodsport en Kickboxer was wel 'complimenteus' over Steven en zei: "Bij de eerste film die ik zag van Steven dacht ik: 'Hij komt er wel. Hij heeft charisma'. Zelfs nu hij flink overgewicht heeft, heeft hij nog steeds een grote mond."

Twijfel over conditie
Hier in het artikel van The Telegraph denkt Jean-Claude dat hij de nu 71-jarige ster uit Under Siege en True Justice alleen maar hoeft af te matten door rondjes te blijven rennen. In zijn onderstaande Instagram-bericht lijkt Jean-Claude overigens in prima conditie.



NieuwsFilm

meest populair