Er komt een hele 'innovatieve' versie van 'The Hunger Games' naar de theaters

Er komt een hele 'innovatieve' versie van 'The Hunger Games' naar de theaters

Het populaire tienerverhaal van schrijfster Suzanne Collins zal worden omgetoverd tot toneelstuk.

De gladiatorenarena vol tieners komt naar het toneel: The Hunger Games wordt bewerkt tot theaterstuk. Dat meldt Variety. "Dit wordt een dynamische en innovatieve bewerking van mijn verhaal", teaset schrijfster Suzanne Collins.

Het is de bedoeling dat de toneelversie van The Hunger Games in de herfst van 2024 in première gaat in Londen. De regie is in handen van Matthew Dunster (Hangmen) en Conor McPherson (Girl From the North Country) schrijft het script.

Het verhaal
The Hunger Games speelt zich af in Panem, een dystopische versie van Amerika dat is opgedeeld in districten. Ieder jaar worden de Hongerspelen georganiseerd: een gladiatorenstrijd waarbij jongeren strijden tot de dood.

Het verhaal volgt Katniss Everdeen, een deelneemster uit het armste district die de plaats van haar zusje inneemt. Later groeit ze uit tot een symbool van verzet.

Over de franchise
Het toneelstuk wordt gebaseerd op het eerste boek uit de reeks van Collins. Deze verscheen in 2008. Later volgde er nog twee boeken: Catching Fire en Mockingjay. Deze werden omgetoverd tot vier films (waarbij Mockingjay in twee delen werd gesplitst).


Dankzij de filmfranchise groeide hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence tot een wereldberoemd actrice. In november verschijnt The Ballad of Songbirds and Snakes in de bios, gebaseerd op het gelijknamige prequelboek.

NieuwsFilm

meest populair