HBO komt met documentaire over het tragische ongeluk van deze 'Harry Potter'-stuntman

HBO komt met documentaire over het tragische ongeluk van deze 'Harry Potter'-stuntman

David Holmes was dikke maatjes met Daniel Radcliffe en krijgt nu zijn eigen film.

Enige tijd geleden kregen we te horen dat er een nieuwe Harry Potter-serie aankomt, maar hier moeten we zeker nog enkele jaren op wachten. Voor die tijd krijgen we wel de Harry Potter-documentaire David Holmes: The Boy Who Lived te zien.

Maar weinig mensen kennen het verhaal van David Holmes, al verdient dit het zeker wel om verteld te worden. Holmes was de stuntdubbel van hoofdrolspeler Daniel Radcliffe en deed al het gevaarlijke werk, maar dit ging behoorlijk fout tijdens de opnames van Harry Potter and the Deathly Hallows Part One.

Ongeluk
Holmes hoorde al vanaf de eerste film bij het team, maar tijdens Deathly Hallows Part One raakte hij na een tragisch ongeval verlamd. Hij brak zijn nek tijdens het uitvoeren van een stunt en is sindsdien verlamd vanaf de borst naar beneden.

David Holmes: The Boy Who Lived zal binnenkort te zien zijn op HBO Max. Radcliffe, tevens een goede vriend van Holmes, heeft zich als uitvoerend producent aangesloten bij de documentaire. Hij is eveneens veel te zien in de documentaire.

Verhaal
De documentaire bevat dan ook persoonlijke opnames van de 10-jarige samenwerking tussen Radcliffe en Holmes. Ook krijgen we nooit eerder vertoonde beelden te zien, waaronder stuntwerk maar ook de nodige interviews van verschillende acteurs en andere bekendheden.



NieuwsFilm

meest populair