Kirsten Dunst haalt hard uit naar Oscars: "het is allemaal maar bullsh*t"

Kirsten Dunst haalt hard uit naar Oscars: "het is allemaal maar bullsh*t"

De actrice won nog nooit een Oscar maar vindt het sowieso allemaal onzin.

Het komt wel vaker voor dat de Oscar resultaten zorgen voor gefronste wenkbrauwen. Lang niet iedereen is het altijd eens dat sommige films veel gouden beeldjes winnen, terwijl anderen met lege handen naar huis gaan. Ook Kirsten Dunst is het niet altijd eens met de beslissingen van de Academy.

Dunst heeft al in heel wat pareltjes gespeeld. Zo wist ze in de jaren negentig hoge ogen te gooien in o.a. Little Women en Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles. In de jaren 2000 zette ze dit voort met sterke prestaties in Spider-Man en Melancholia.

Carrière
Hoewel Dunst pas 41 jaar oud is, heeft ze nu al een behoorlijk indrukwekkende carrière achter de rug. Ze werd echter pas een keer genomineerd voor een Oscar, maar heel veel waarde hecht de actrice niet aan de Oscars of andere prestigieuze filmprijzen.

Dunst is namelijk van mening dat er teveel waarde wordt gehecht aan de Oscars, maar dat dit niet bepaalt of iemand wel of niet een goede acteur is. Zo zegt ze: "Awards zijn nogal bullsh*t. Ze willen dat iedereen er om geeft, maar ik vind dat uitermate irritant".

Succes
Zo heeft de actrice het ook over twee van haar films, die niet geweldig ontvangen werden maar later wel erg populair werden: "Ik heb wel een paar films waarvan ik denk dat ze meer aandacht verdienen, voornamelijk 'Marie Antoinette' en 'Drop Dead Gorgeous'."



"Deze films werden niet goed onthaald maar nu is iedereen er een fan van. Ik heb het gevoel dat dat vaker voorkomt, dat ik iets doe dat pas later echt aanslaat. Misschien doe ik gewoon niet genoeg mee aan de 'Hollywood-game'".

NieuwsFilm

meest populair