Stallone vs Schwarzenegger: Onvermijdelijke rivaliteit werd beslist door een 'hamburger'

Stallone vs Schwarzenegger: Onvermijdelijke rivaliteit werd beslist door een 'hamburger'

Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone overwonnen rivaliteit en werkten samen dankzij Planet Hollywood.

Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone hadden vroeger een gruwelijke hekel aan elkaar. Ze waren namelijk elkaars grootste concurrent in Hollywood en vochten om dezelfde rollen.

Een beetje rivaliteit is goed. Maar in de documentaire Arnold vertelde de ex-bodybuilder dat hij zijn best deed om 'Sly' voorbij te streven qua omzet - elke keer weer. Die onderlinge competitie met haat en misgunnen was echt. De filmflater Stop Or My Mom Will Shoot is daar een voorbeeld van.

Actiehelden moesten verplicht samenwerken
Recent overleed een bekende advocaat die de belangen behartigde van veel mensen in Hollywood. Deze Jake Bloom bleek de twee concurrerende actiehelden bij elkaar te hebben gebracht. Dat deed hij door hen als investeerders aan te trekken voor de restaurant-franchise, genaamd Planet Hollywood.

Die hamburgerketen met een Hollywood-thema werd opgezet in de jaren 90 met de toen al beroemde sterren als Bruce Willis, Demi Moore, Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone. En al hadden Arnold en Sylvester de pest aan elkaar: door die restaurants verplicht samen te promoten, legden zij wel hun meningsverschillen bij.

Vriendelijke rivaliteit gaat verder
Zo kon naast Rocky, Rambo, Twins en Terminator ook films als Expendables en Escape Plan bestaan. Meer staat hier in het artikel van Page Six. In de onderstaande YouTube-video van The Tonight Show With Jimmy Fallon gaat die rivaliteit op vriendelijke voet verder.



NieuwsFilm

meest populair