Nieuwe 'Spawn'-film moet het superheldengenre nieuw leven inblazen

Nieuwe 'Spawn'-film moet het superheldengenre nieuw leven inblazen

Horrorproducent Jason Blum denkt met een geheel nieuwe insteek te kunnen komen voor het uitgeputte genre.

De succesvolle horrorproducent Jason Blum heeft laten weten dat zijn nieuwe verfilming van comicreeks Spawn totaal anders wordt dan de superheldenfilms die tegenwoordig de markt verzadigen.

Tijdens de recente New York Comic Con liet Blum weten dat het plan is om van Spawn de Blumhouse-versie van een superheldenfilm te maken die zowel op het randje als origineel moet worden in vergelijking met andere superheldenfilms.

Deal met een haakje
In de strips is Spawn een voormalige black ops-agent die een deal met een demon sluit nadat hij wordt verraden en vermoord.

De demon laat hem hierop toe om naar de aarde terug te keren. Als hij eenmaal terugkeert zijn er vijf jaar verstreken, heeft zijn vrouw een nieuwe partner en zwerft hij rond als een mismaakt hellegebroed.

Gaat het dan eindelijk gebeuren?
Eerder deze maand liet Blum al vallen dat Spawn in 2025 moet verschijnen en dat hij er alles aan doet om zich aan dat jaar te houden.



Eerder versies van het script werden geschreven door Scott Silver, Malcolm Spellman en Matthew Mixon. Jamie Foxx zou nog steeds aan het project verbonden zijn als hoofdrolspeler.

Lastige franchise
Spawn werd eerder verilmd als een kritisch bejubelde HBO-animatieserie en een afgekraakte film van New Line uit 1997.



NieuwsFilm

meest populair